Moj španski san

Moj španski san

Moj španski san

Slađanina velika želja je bila da posjeti Španiju i da provede što više vremena uprvao tamo.  Kroz program kulturne razmjene sa ovom državaom njena želja se ostvarila. 

Dolazak u Španiju je moja, slobodno mogu reći, najbolja odluka do sada. Usudila sam se, izašla iz svoje zone komfora, i zahvaljujući svojoj upornosti i naravno svom koordinatoru, uspjela sam otići u ovu prelijepu zemlju. I prije sam obilazila Španiju, ali sada sam imala priliku da sa svojom porodicom obiđem jug Španije (Marbelju, Malagu, Granadu, Sevilju i Nerja), i da ostala dva mjeseca provedem u Madridu.

Čak sam se i opustila da govorim španski jezik i odlučila da upišem master u ovoj zemlji. Prelijepi, egzotični predjeli Španije, njihova kultura i običaji, veliki broj sunčanih dana… sve je to uticalo na mene na najpozitivniji mogući način. Upoznala sam nove prijatelje, dobila novu porodicu, upoznala njihov način života i ni u jednom trenutku se nisam osjećala kao turista. Živjela sam svoj španski san i svaki dan učila nešto novo. Naravno, bilo je i teških dana, kada poželite da ste kući, ali ja se sigurno vraćam jer sam toliko toga još ostavila neistraženog. Sve u svemu, ovo je za mene bilo jedno prelijepo iskustvo i jedva čekam da se opet uputim ka ovoj prelijepoj zemlji. 

Želiš da posjetiš Španiju? Učini to već sada PRIJAVI SE