Moskva ne ostavlja nikoga ravnodušnim

Moskva ne ostavlja nikoga ravnodušnim

Moskva ne ostavlja nikoga ravnodušnim

Za vrijeme nastave ruskog jezika Željko je ostvario odlične rezultate i samim tim dobio priliku da provede mjesec dana u ruskoj prestonici. Svoje utiske iz glavnog grada nam prenosi u nastavku. 

Dugo sam imao želju da posjetim i osjetim čari Moskve. Iako se prilika za to pružila nešto ranije od našeg jednomjesečnog boravka na ljetnoj školi, to ne umanjuje ljepotu iskustva stečenog sa novim drugarima u jednom od najljepših gradova svijeta. Profesori su svojim trudom, zalaganjem i ljubaznošću posebno uljepšali vrijeme provedeno na časovima ruskog jezika, literature i kulture uopšte.

Uz profesore smo mnogo naučili o toj velikoj zemlji, čak su nam i govorili koja mjesta da obiđemo jer su znali da nas ništa neće moći da zadrži od danonoćnog gluvarenja po Moskvi. U gradu se nalaze mnoge građevine, parkovi i spomenici nekih prošlih srećnijih, ali i tužnijih vremena. Lično me je obradovala prilika da upoznam prijatelje koji potiču iz stranih zemalja, stranih kultura. Oni dodatno obogaćuju već bogato iskustvo koje ljetna škola nudi, dajući mu novu dimenziju osnivanjem prijateljstava koja mogu da izdrže test vremena. Ruska prestonica nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ukoliko je i tvoj želja da osjetiš duh Rusije i upoznaš njihovu kulturu na pravom si mjestu. Prijave na kurs ruskog jezika su u toku u Banjaluci, Beogradu i Sarajevu a više informacija te čeka na [email protected]