Zaista svima preporučujem program ‘Upoznaj Kinu’

Zaista svima preporučujem program ‘Upoznaj Kinu’

Zaista svima preporučujem program ‘Upoznaj Kinu’

Učesnica programa kulturne razmene sa Kinom, Stefana, odlučila je da sa nama podeli svoje utiske. Pročitajte u nastavku:

Upravo vam pišem iz Šangaja, koji mi se toliko svideo da želim da nastavim školovanje ovde. Svakoga dana se susrećem sa stvarima koje su potpuno drugačije u mojoj kulturi i još uvek se navikavam. Sigurno je ovo zemlja sa najvećom kulturološkom razlikom od bilo koje druge zemlje za koje ja znam. Zaista je vredno proživeti ovako nešto i na ovaj način sklopiti nova prijateljstva. Ovo je moje drugo putovanje na programu kulturne razmene i mislim da je Kina veliki izazov koji svako treba da iskusi. Šangaj je jedan od najrazvijenih i najsigurnijih gradova na svetu i nekad pomislim da su ljudi ovoliko drugačiji zbog tehnologije koja je kod nas i dalje nezamisliva. S druge strane, veoma su ljubazni i širokih vidika, taxi veoma jeftin, hrana mnogo ukusna, a i ljuta. Zanimljivo mi je bilo kad sam videla da piju samo vruću vodu, jer postoji verovanje da vruća voda leči sve.

Ja sam za sada prezadovoljna porodicom, ljudima koje sam upoznala, iskustvom koje sam ovde stekla i koje ću tek steći, jer mi je ostalo još vremena do kraja programa. Nadam se da ću uspeti da nastavim studije ili završim master u Šangaju, a sada izvinite – žurim u shopping 🙂

Zaista svima preporučujem program ‘Upoznaj Kinu’

Upoznajte i Vi neverovatnu Kinu klikom na PRIJAVI SE