Kina je potpuno drugačiji svet od svega sto sam video i doziveo do sada

Kina je potpuno drugačiji svet od svega sto sam video i doziveo do sada

Kina je potpuno drugačiji svet od svega sto sam video i doziveo do sada

Iz Kine nam se javlja Srđan, učesnik programa kulturne razmene sa Kinom. U nastavku pročitajte njegove utiske:

Razmišljao sam da li bih mogao da živim u potpuno drugačijoj zemlji od onih koje poznajem u Evropi i Americi. Nakon 15 minuta kažem sebi – ako želiš da sastaviš svoju slagalicu, moraš da pokušaš!

Znao sam da je ovaj program dobra prilika da sastavim nekoliko puzli jedne velike slagalice sveta, koju želim.

…ako mene pitate, danas, nakon nepunih mesec dana provedenih u Shenzhenu, mislim da je i tih 15 minuta razmišljanja bilo mnogo.

Kina je potpuno drugačiji svet od svega sto sam video i doziveo do sada. Portebno je malo vremena privići se na kulturološke razlike. Nekada i nije sasvim jednostavno funkcionisati, jer koriste jezik i pismo koje samo oni razumeju, a ne pričaju baš engleski. Hrana je malo drugačija i konzumiraju je uz razne zvukove, koje nisam bio siguran da znam da ljudsko telo može da proizvede dok nisam dosao u Kinu! Iako svi misle drugačije, hrana je uglavnom ukusna, a i bude vam zanimljivije ako znate da koristite štapiće i ne mučite se njima kao ja prvih par dana.

Sigurno sada, posle ovih par razlika u odnosu na našu zemlju, mislite da je teško, ali zaista nije i nećete se pokajati! Samo je potrebno malo vremena, kao i za sve drugo u zivotu. Naravno, sve ove razlike mnogo lakše prevaziđete sa porodicom koja je prema meni, za sada, savršena! Osećam se kao njihov član od prvog dana, čak me i klinci zovu – brate, od kada sam došao. Iako nisam ni mesec dana u porodici, vec imamo zaista mnogo lepih zajedničkih putovanja i trenutaka. Izdvojio bih oblast Guangxi, planinarenja i rafting, Guangdzou i Hangdzou.

Kina je zemlja koja nudi mnogo prirodnih lepota i mnogo zanimljivih mesta, gradova koje sam siguran da cu obići, takođe je i zemlja mojih novih prijatelja, koje se nadam da ću imati prilike da sretnem još koji put u životu!

“Puzla po puzla, dok se sve ne poklope!”

Upoznajte i Vi nevjerovatnu Kinu klikom na dugme PRIJAVI SE