Naučio sam dosta o španskoj kulturi

Naučio sam dosta o španskoj kulturi

Naučio sam dosta o španskoj kulturi

Iz egzotične Španije nam se javlja Bojan, učesnik programa kulturne razmene. U nastavku vam prenosimo njene utiske:

Stigao sam u Santiago 16. jula i na aerodromu me je dočekala porodica, pozdravili smo se kao da se već dugo poznajemo, seli smo u kola i krenuli za Cambados. Na putu smo dosta pričali i bolje se upoznali, čak smo i uspeli da vidimo neke znamenitosti koje su nam bile usput.

Kuća im se nalazi iznad velike plantaže grožđa sa pogledom na okean, u rularnom delu Cambadosa, zvanim Castrelo. Dobio sam svoju privatnu sobu sa privatnim kupatilom i garderoberom. Smeštaj ne može biti bolji.

Dani su nam često skroz popunjeni – ujutru nakon doručka me često vode da vidim razne znamenitosti njihovog kraja, dok za ručak skoro svaki dan biciklma idemo kod babe i dede, a popodnevne sate provodimo na plaži. Uveče često posećujemo festivale i kulturne događaje koji su ovde konstantni.

Možda je ovo najveći kulturološki šok koji sam doživeo na svojim putovanjima. Porodica se konstantno trudi da moj boravak

učine sto prijatnijim, zabavnijim i ispunjenijim, tako da sam već u ovom kratkom vremenskom periodu, što sam ovde, naučio dosta o njihovoj kulturi.

Sto se tiče jezika, oni već vidno napreduju sa engleskim ali i ja sa svojim španskim, jer po ceo dan provodimo zajedno i konstantno razgovaramo.

 

Ukoliko i Vi želite da posetite Španiju, prijavite se klikom na dugme OVDE