Program mi je pomogao da proširim svoje vidike!

Program mi je pomogao da proširim svoje vidike!

Program mi je pomogao da proširim svoje vidike!

Iz vesele Španije, javlja nam se Natalija, učesnica programa kulturne razmene sa Španijom. U nastavku pročitajte njene utiske:

 

Nisam znala tačno u šta se upuštam kada sam se prijavljivala za ovaj program, ali mogu da kažem da je verovatno ispalo bolje nego što sam očekivala. Već mesec dana živim u gradu Ourense, u oblasti Španije koji se zove Galicija i ostalo mi je još mesec dana boravka. Pre svega, porodica u kojoj sam od prvog dana činila je sve da se osećam kao kod kuće i uspela je u tome. Sa svima imam vrlo prijateljski odnos, dosta sam ih zavolela i imam utisak da ćemo ostati u kontaktu još dugo nakon završetka programa. Sa decom treba biti dosta strpljiv. Iako je ponekad malo teže izaći na kraj sa njima, postoje  predivni trenuci kojih ću se sećati. Naravno, bilo nam je svima potrebno oko nedelju ili dve dana da se naviknemo jedni na druge i sada je sve mnogo bolje.

      Španci su vrlo gostoprimljiv i druželjubiv narod. Atmosfera u Španiji je vrlo vesela i prijatna. Uvek su spremni da pomognu i da razumeju, iako dosta njih ne govori engleski jezik, što dosta olakšava odlazak i boravak u potpuno drugačijem okruženju.

.Što se tiče putovanja za vreme slobodnih dana, imala sam prilike da vidim par gradova u oblasti u kojoj se nalazim (Vigo, Santiago), kao i nekoliko bližih mesta i plaža koje sam obilazila zajedno sa porodicom, pa čak i Porto u Portugaliji, s obzirom da se nalazi vrlo blizu.

Dosta sam novih stvari kroz svoj boravak ovde, ali i kroz putovanja, saznala o Španiji, uspela da shvatim i približim se njihovom načinu života, kulturi, kao i da usavršim svoje znanje španskog jezika. Svakako mi je program već posle mesec dana pomogao da proširim svoje vidike u svakom pravcu i potpuno upoznam špansku kulturu.

Upoznaj i ti prelepu Španiju klikom na dugme OVDE