Boravak u Španiji na ovaj način je zaista neprocenjiv!

Boravak u Španiji na ovaj način je zaista neprocenjiv!

Boravak u Španiji na ovaj način je zaista neprocenjiv!

Iz Španije nam se javlja Mila, učesnica programa kulturne razmjene sa Španijom. U nastavku pročitajte njene utiske:

 

“Ovog leta sam odlučila da na nešto duže nego obično izađem iz svoje zone komfora. Ispostavilo se da je kulturna razmena bila odlična ideja. Nalazim se u jednom selu koje se zove Plencija, blizu grada Bilbao na severu Španije. Ovde sam nešto više od mesec dana, i na žalost mom boravku se bliži kraj.

Porodica u kojoj sam je zaista divna. Čuvam jednog dečaka koji ima deset godina i koji je veoma poslušan i divan.  Sprijateljila sam se sa celom porodicom koja se zaista trudi da se osećam kao kod kuće, a dečakova mama me je naučila sa pripremam neka tipična jela kao što su tortilja od krompira i lignje. Takođe, putovali smo zajedno u selo koje se zove Oña da posetimo baku i deku koji su isto tako bili ljubazni i gostoprimljivi. Usavršila sam svoje znanje španskog jezika koje je i pre mog putovanja bilo dosta dobro, ali je sada neuporedivo bolje.

Stekla sam dosta prijatelja Španaca koji su me vodili na seoske žurke, takmičenje u pravljenju paelje i mesta na koje idu lokalci, koja nisu turistička.                                                                                                                                                                                                                                  

Posetila sam i druge gradove u Španiji i Francuskoj kao što su San Sebastian, Biaric i Pamplona. Poseban utisak mi je ostavilo događaj koji se zove Sanfermines u Pamploni, koji definitivno preporučujem svima koji se nađu u Španiji u vreme njegovog održavanja. Ljudi iz celog sveta dolaze na taj događaj obučeni u belo sa crvenim maramama oko vrata, piju vino i igraju na ulicama grada.

Boravak u Španiji na ovaj način je zaista neprocenjiv i ne može da se uporedi ni sa jednim putovanjem preko turističkih agencija. Uverila sam se u spontanost i gostoljubivost španskog naroda koji je po mentalitetu veoma sličan našem. Osećam se kao kod kuće i sigurna sam da ću sledeće godine ponoviti ovo predivno iskustvo. Najiskrenije i od srca preporučujem svima program kulturne razmene sa Španijom.”

Upoznaj i ti prelepu Španiju klikom na dugme OVDE