Verovatno najbolje leto ikad!

Verovatno najbolje leto ikad!

Verovatno najbolje leto ikad!

Iz sunčane i prelepe Španije, javlja nam se Katarina, čije utiske možete pročitati u nastavku…

Oduvek sam bila zainteresovana za spansku kulturu, jezik, ljude, umetnost. Kada sam prvi put otisla u Spaniju kao turista bila sam odusevljena koliko su ljudi srdacni, opusteni i vedri, i koliko znaju da uzivaju u svakodnevnim aktivnostima. Volela sam atmosferu koja tamo vlada, kao i jezik I resila da se vratim ponovo.

Kada sam videla oglas za program “Upoznaj Spaniju” i cula pozitivna iskustva prijatelja koji su isli na program kulturne razmene, resila sam da izadjem iz zone komfora i regularno letovanje od 10 dana na moru zamenim necim novim i drugacijim!

Provela sam mesec dana u cetvoroclanoj porodici u gradu Tarrega, u Kataloniji. To je mali, miran grad, u kome nema uzbudljivog nocnog zivota i provoda. Medjutim, sama lokacija je sjajna jer se nalazi u centralnom delu Katalonije I udaljen je sat vremena voznje od Barselone, sat vremena od planina, sat vremena od plaze. Porodica u kojoj sam bila je divna, i vodili su me u obilazak svega navedenog, tako sam za 4 nedelje obisla sve 4 regije u Kataloniji, videla Pirinije, obisla obalu Costa Brave i bila u Barseloni nekoliko puta.  Takodje usavrsila sam svoj engleski, i pocela da ucim spanski (pa i katalonski ☺ ). Sada kada I dalje sumiram utiske mogu da kazem da je to bilo verovatno najboljih mesec dana koje sam provela preko leta.

Jako sam se brzo uklopila I deca su me odmah prihvatila kao novog clana porodice, tako da apsolutno nisam imala nikakvih problema. Mislim da je najbitnije biti  fleksibilan I brzo se naviknuti na novo okruzenje I nove ljude. Upoznala sam mnogo novih ljudi, sa porodicom sam ostala u kontaktu, probala sam mnogo spanskih specijaliteta, i stvorila million uspomena koje cu pamtiti ☺

Upoznaj i ti prelepu Španiju klikom na dugme OVDE