TOEFL – često postavljena pitanja

TOEFL – često postavljena pitanja

TOEFL – često postavljena pitanja

Šta je TOEFL?

Teofl ( Test of English as a Foreign Language) je međunardno priznati test poznavanja engleskog jezika koji pokazuje nivo poznavanja i razumijevanja engleskog jezika osobama kojima engleski jezik nije maternji jezik.

Gdje se može polagati?

Da bi prijavili TOEFL test potrebno je da se registrujete na stranici Educational Testing Service. Sljedeći korak nakon registracije je da izaberete državu, grad i datum polaganja testa.

Kada se može polagati?

Test možete da polažete tokom čitave godine. Ukoliko ste nezadovoljni rezultatima TOEFL test možete da ga polažete koliko god puta želite ali uvijek u cjelini. Ne možete da polažete samo pojedine dijelove testa.

Koliko dugo se radi test?

Test se radi četiri sata isključivo na računaru. Nakon drugog dijela testa se pravi desetominutna pauza.

Koja je cijena testa?

Cijena TOEFL testa je 180 dolara. Plaćanje se vrši putem interneta a kartice kojima možete da platite su American Express, Discover, JCB, MasterCard ili VISA.

 Koliko dugo važi test?

Nakon što ste položili test on važi dvije godine.

 Kako izgleda test?

Za vrijeme testa testiranju se četiri vještine – čitanje, slušanje, pričanje i pisanje. Maksimalan broj bodova koje možete da osvojite u jednom dijelu testa je 30. Ukupan broj bodova iznosi 120.

Trebaju li Vam pripreme za TOEFL test?

Za polaganje TOEFL testa je potrebno dobro poznavanje engleskog jezika. Možete pronaći dosta materijala online ali  imajte u vidu da su dva najteža dijela pisanje I pričanje I da vam predavač može pomoći  s greškama koje pravite.

Kako izgleda pripremna nastava za TOEFL test?

Pripremna nastava se odvija putem skajpa ili u našim prostorijama gdje kandidati imaju priliku da se pripreme koristeći literaturu ovlaštenih izdavača. Intenzitet i tempo rada su u potpunosti prilagođeni polazniku.

Kako se prijaviti za pripremnu nastavu?

Prijavu možete da izvršite putem telefona 066 467 322 ili na mail [email protected]