Stranice i aplikacije za lakše učenje njemačkog jezika

Stranice i aplikacije za lakše učenje njemačkog jezika

Stranice i aplikacije za lakše učenje njemačkog jezika

Ukoliko ste neko ko uči njemači jezik ili tek planira da upiše neki kurs,sigurno ste do sada barem nekoliko puta,naisli na razne stranice i aplikacije koje garantuju lakše učenje njemačkog jezika.

Ali kako odabrati pravu stranicu ili aplikaciju?

Da bismo mogli odrediti šta je najbolje za nas, prvo bismo trebali odrediti koji smo tip učenja tj. kako najlakše učimo.

Postoji nekoliko tipova učenja, u nastavku ćemo objasniti karakteristike tipova učenja i stranice koje bi trebalo da su najpogodnije za taj tip učenja.

Auditivni tip učenja 

  • auditivni tip uči tako što sluša riječi,fraze i način izgovaranja riječi.

Zavisno od toga da li koristite Lap-top ili mobilni telefon, za auditivni tip preporučujemo aplikaciju GERMAN LISTENING ili YouTube nalog BildungInteraktiv gdje možete naći diktate od A1 nivoa do C2 nivoa.

Vizuelni tip učenja

  • Osobe koje su vizuelni tip učenja karakteriše sposobnost pamćenja boja i riječi. 

Za ovaj tip učenja preporučujemo sljedeće stranice :

https://www.schubert-verlag.de/aufgaben/uebungen_a1/a1_uebungen_index_z.htm

https://www.hueber.de/menschen/lernen/uebungen

Kognitivni tip učenja 

  • Ovaj tip učenja je rjeđi nego auditivni i vizuelni tip. Pripadate ovom tipu učenja ako prvo morate dobiti odgovor na sve nejasnoće, ne upuštate se u razgovor ako niste u potpunosti sigurni i ako ne razumijete sve što vam što vam osoba govori.

Za ovaj tip učenja preporučujemo sljedeću stranicu:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/lingolia/download/lingolia_daf_v5.pdf

Najbitnija stvar za kraj! Ni jedna osoba nije isključivo jedan tip učenja, uvijek je kombinacija nekih od ova tri, ako ste se pronašli u više tipova, poslušajte naš savjet i kombinujte načine učenja sa sjatova koji su na linkovima. Želimo Vam mnogo sreće u učenju.