Pismo iz Minhena

Pismo iz Minhena

Pismo iz Minhena

Sonja je prije dvije godine izabrala da s nama uči njemački jezik a kako su izgledali časovi i gdje se danas nalazi otkrijte u nastavku.

U poslednje vrijeme u našoj državi je počeo trend odlazaka mladih u Njemačku zbog loših uslova života. Tako smo i nas dvoje odlučili da se okušamo negdje van granica BiH.

Prvo pitanje je bilo kako i gdje naučiti jezik? Tako sam preko poznanstva došla do Centra za afirmaciju i razvoj, otišla, upisala se i čekala da počnem s časovima.

Profesor mi je bio Feđa Kazlagić, po mom mišljenju najbolji profesor koji postoji u cijeloj Banjaluci. Uz to što je odličan profesor, jako je društven. Imam još jednog prijatelja za cijeli život.

I  tako je počeo naš kurs kod Feđe. Na njegovim časovima smo učili kroz razne igre, crteže, slagalice, križaljke, pričali što više. Šta nam nije bilo jasno, objašnjavao nam je i po više puta. Čak nam je jednom napravio mali grad na podu učionice a mi smo  jedni drugima davali smjernice kuda da idemo.

Malo po malo, nakon nepune 2 godine stigla sam do B2 nivoa i završila sa svojim kursom. Bila sam skeptična po pitanju mog znanja jezika, iako je Feđa govorio da znam, i da ću vidjeti i sama kada odem. Vjerovao je u mene više nego ja sama u sebe, sve dok se nisam našla u Minhenu.  Mjesec dana sam ovdje i moj nivo sporazumijevanja je odličan. Po struci sam frizer, sporazumijevam se normalno sa klijentima, u prodavnici pa čak i u državnim ustanovama. Tome mogu da zahvalim Feđi i naravno Centru.

Kao njihove dugogodišnje polaznike, Centar nas nije zaboravio. Dobile smo  popust na kurs i  simboličan poklon.  Svakome bi preporučila  Centar za afirmaciju i razvoj jer ćete tu uz njemački imate priliku da naučite i druge jezike koje vam nude. Puno pozdrava iz Minhena za najbolju školu i najboljeg profesora od Sonje. 

Ukoliko želite da naučite s nama strani jezik svoju prijavu možete da popunite OVDJE ili da nas kontaktirate na 066 467 322.