Treća po redu edukacija o pokretanju vlastitog biznisa

Treća po redu edukacija o pokretanju vlastitog biznisa

Treća po redu edukacija o pokretanju vlastitog biznisa

„Pokrećem biznis, kako da ga registrujem – SP ili DOO?“ naziv je edukacije u organizaciji Centra za pravnu edukaciju, koja je održana dana 28.03.2019. godine u 18 č u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj u Banjaluci.

Centar za pravnu edukaciju je nastao kao izraz volje mladih pravnika i studenata prava da građane kroz interesantno i praktično predavanje edukuju o pravima koja imaju i da ih usmjere kako na najbolji mogući način da ih zaštite.

Ovu edukaciju vodio je Filip Ignjatić, koordinator Centra za pravnu edukaciju, koji nam je kroz svoje zanimljivo predavanje predstavio postupak osnivanja SP i DOO, pravni osnov osnivanja, način poslovanja i troškove u pravnom prometu. Filip je govorio o koracima pri registraciji i nadležnim institucijama u postupku registracije, te o potrebi dostavljanja adekvatne dokumentacije.  Bilo je i riječi o razlikama, prednostima i nedostacima navedenih oblika poslovanja, s ciljem da se učesnicima pomogne da odluče koji oblik poslovanja najviše odgovara njihovim potrebama i planovima . Na kraju je održana diskusija o aktuelnoj pravnoj problematici, nakon čega su im dodijeljeni certifikati o učešću.

Tokom edukacije, nisu pružani konkretni pravni savjeti, niti pravna pomoć u konkretnim predmetima, već je izlaganje bilo isključivo edukativnog karaktera, temeljeno na normativnim rješenjima i praksi.

Najavu budućih edukacija pratite na našoj internet stranici kao i na društvenim mrežama: facebook i instagram.