Biće vam drago što ste se prijavili!

Biće vam drago što ste se prijavili!

Biće vam drago što ste se prijavili!

Iz okoline Štutgarta nam se javlja Selma, učesnica programa kulturne razmjene “Upoznajmo Njemačku”. U nastavku vam prenosimo njene utiske:

“Prošlo je nešto više od mjesec dana mog boravka na kulturnoj razmjeni u Njemačkoj i prvi utisci su se zaista slegli. Živim u malom mjestu Möckmühl, koje je sat vremena udaljeno od Stuttgarta. Već sada se osjećam kao da ovdje živim već godinu dana, jer su ljudi u ovom gradiću vrlo srdačni i prijateljski nastrojeni. Tipična arhitektura i priroda obilježavaju ovaj grad, a saobraćajno je odlično povezan sa susjednim većim gradovima, tako da turistički obilasci atraktivnih lokacija ne predstavljaju nikakav problem.

Moja gostinska njemačka porodica broji pet članova i već od prvog razgovora preko skype-a imamo odličnu komunikaciju. Od prvog dana boravka u novoj porodici, trude se da se osjećam kao član porodice i uvijek su tu za mene šta god da mi zatreba. Mnogo vremena volimo provoditi skupa, ali s druge strane, program razmjene je takav da imam jako puno slobodnog vremena kada se mogu posvetiti sebi, prijateljima i putovanjima. Također, omogućen vam je kontakt sa drugim učesnicima kulturne razmjene koji borave u vašoj blizini što vam pruža mogućnost upoznavanja novih prijatelja i drugih kultura.

Ukoliko ste avanturista i volite putovati, obilaziti gradove, upoznavati nove kulture, jezik i prijatelje, ovaj program je savršen za vas, jer vam omogućava sve navedeno. Sigurno da vas plaši dolazak u novu sredinu i prilagodba na novi život sa nepoznatim ljudima, ali onog trenutka kada dođete u novu porodicu budite uvjereni da će vam biti drago što ste se prijavili. Kada je u pitanju jezik, poželjno je da znate barem neke osnove, noo čak i ako ne znate, vrlo brzo možete napredovati i naučiti jezik”.

Ukoliko i Vi želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Njemačkom, prijavite se klikom na dugme PRIJAVI SE