Ljepote Španije na dlanu

Ljepote Španije na dlanu

Ljepote Španije na dlanu

Ljeto 2018. Maja je  odlučila da  provede upravo u Španiji. Kako je izgledalo njeno iskustvo pročitajte u nastavku.

Za program kulturne razmjene sa Španijom sam saznala dok sam pohađala časove engleskog jezika u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj u Banjaluci. Sama ideja programa me je odmah privukla, život u španskoj porodici i na taj način upoznavanje sa kulturom. Odlučila sam da se prijavim i sada vidim da mi je to bila jedna od najboljih odluka. 

Imala sam tu sreću da dobijem zaista divnu porodicu koja mi je bila kontinuirana podrška i koji su se trudili da se osjećam kao kod svoje kuće. Generalno, Španci su me oduševili sa svojom susretljivošću i željom da pruže pomoć u svakoj situaciji, čak i ako ne govorite isti jezik. Španija je divna zemlja koja pruža mnogo mogućnosti. Boravila sam u Madridu koji je predivan, ali i fantastično povezan sa ostalim gradovima i bezbroj je mogućnosti za organizaciju putovanja. Lako je povezati se sa ostalim učesnicima programa i tako steći nove prijatelje,te kvalitetnije i zabavnije provesti slobodno vrijeme. Istinski sam uživala, kako u ljepotama Španije,tako i u hrani. Paella je vrlo brzo postala jedno od mojih omiljenih jela, a jedva čekam da sama napravim svoj prvi natillas. Vrijeme provedeno sa djecom je takođe posebno iskustvo. Priznajem da nekad i nije lako, ali kada shvatite da se vas trud isplati, osjećaj je neopisiv. Djeca mogu puno tog da nas nauče, a i da se sa njima ludo zabavite. 

Moram da naglasim i da su mi mnogo značile svakodnevne poruke ljudi iz Centra za afirmaciju i razvoj, kao i njihovo strpljenje i podrška tokom apliciranja za program. 

Kao učesnik programa kulturne razmjene, imate šansu da najbolje upoznate kulturu te zemlje, naucite ili poboljšate njen jezik, kao i da unaprijedite engleski jezik. Takođe, prilika da upoznate ljude i steknete nove prijatelje širom svijeta. I ono što je meni posebno važno, to je lični razvoj i prilika da ispitate svoje mogućnosti. Svi koji vole djecu, putovanja i nove izazove, vjerujem da se neće pokajati. 

Želiš da boraviš u Španiji? PRIJAVI SE