Kulturna razmena je nešto najlepše što mi se dogodilo!

Kulturna razmena je nešto najlepše što mi se dogodilo!

Kulturna razmena je nešto najlepše što mi se dogodilo!

Prenosimo utiske učesnice programa Upoznaj Španiju, Mine. Pogledajte kako ona provodi dane u vreloj Španiji, možda Vas navede da i Vi napustite svoju komfor zonu i odvažite se na ovakav korak!
 
S obzirom da sam neko ko ne voli da izlazi iz svoje komfor zone, ima ustaljene rasporede, obaveze i navike, ove godine sam rešila da napravim promenu i mogu Vam reći, kulturna razmena za program Španija, Centra za afirmaciju i razvoj je nešto najlepše što mi se dogodilo!
 
Već duže vreme razmišljam o Master studijama u Španiji, a ovaj program mi je omogućio da se osećam kao stanovnik moje omiljene zemlje i to u predgrađu najatraktivnijeg grada, Barselone! Na samo 200m od prelepe plaže koja podseća na čuvene plaže Majamija, nalazi se kuća u kojoj sam  boravila 2 meseca sa porodicom u gradu koji se zove Badalona. Porodica je jako ljubazna, tu su za sve što mi je potrebno i zaista se trude da se osećam kao kod svoje kuće. Brzo sam se uklopila i svaki dan ovde mi je kao dan iz snova. Zamislite, bila sam te sreće da mi porodica priredi iznenađenje, i to ne bilo kakvo već odlazak na Palmu! Ako mislite da je šala, pogledajte slike.
 
Pored obaveza koje su ugovorene u Centru za afirmaciju i razvoj, svaki učesnik ovog programa ima slobodno vreme ( najčešće vikende, u zavisnosti kako se dogovorite sa porodicom) za svoje aktivnosti i obilaske mesta i drugih gradova. Ovo vreme definitivno morate iskoristiti na pravi način! Da li ste znali da možete otići na Ibizu ili Palma de Majorku za manje od 20€ (povratna avionska karta)? Ukoliko volite ovakve avanture, program Centra Vam svakako pruža tu mogućnost i priliku da pored svojih obaveza, istražite gradove koje ste oduvek želeli da posetite.

Svoje slobodno vreme iskoristila sam na letnju školu španskog jezika u Barseloni gde sam upoznala divne ljude iz raznih zemlja kao što su: Rusija, Brazil, Kina, Turska…i poboljšala svoj španski. Barselona je grad koji sam već obilazila ali to je grad u kojem stalno možete obilaziti jos neko mesto, trg kao i plažu, koja vas svaki put ostavlja bez daha. To je definitivno najlepši grad u kojem možete biti ukoliko se odlučite za ovaj program. Na mene je ostavio poseban utisak ali i pomogao da donesem odluku o svojim Master studijama nakon raspitivanja i razgovorima sa drugarima iz letnje škole. Sada, kada malo bolje razmislim, ne znam zašto se pre nisam prijavila za ovaj program, ovde mi je svaki dan magičan, a srce preplavljeno uzbuđenjem i srećom. Nemojte da dozvolite da stalno odlažete nešto što ste oduvek želeli zbog konstatnih obaveza i straha iz izlaska iz svoje komfor zone. Ne zaboravite da vreme brzo prolazi a šanse se neće pružati zauvek.
 
Centar za afirmaciju vam nudi jedno predivno iskustvo, jedan nestvaran period u vašem životu. Pa, šta  čekate, prijavite se.
 
Ako želite da se prijavite za program kulturne razmjene sa Španijom možete se prijaviti klikom na dugme – PRIJAVI SE