Nekada je potrebno i učestvovati, ne samo posmatrati!

Nekada je potrebno i učestvovati, ne samo posmatrati!

Nekada je potrebno i učestvovati, ne samo posmatrati!

Iz samog srca Njemačke, iz predivnog Frankfurta na Majni, javlja nam se Aleksandra – učesnica projekta “Upoznajmo Njemačku”. U nastavku pročitajte njene utiske:

“Pre dolaska u Nemačku, tačnije u Frankfurt, ispunjavalo me osećanje straha, uzbuđenja i radoznalosti. Iako sam često putovala, priznajem, nisam znala šta me očekuje. Sada slobodno mogu reći da je to jedna od najboljih stvari koje sam uradila za sebe. To je bio korak koji je mom životu doneo pozitivne promene. Ali za svaku promenu je potrebna i hrabrost. Ja se nalazim u porodici koja ima dvoje dece, tačnije dečaka od deset i sada već tinejdžera od trinaest godina.  Sa roditeljima sve funkcioniše na nivou dogovora , što smatram da je veoma važno. Što se dece tiče, zajedno provodimo važne trenutke i stvaramo momente koji će ostati i njima, ali i meni u sećanju.

U Frankfurtu idem na kurs nemačkog jezika već 5 meseci. Ovaj kurs mi je doneo neke ljude koji ostavljaju veliki trag u mom životu, i sa kojima slavim rođendane, putujem i upoznajem kulturu Nemačke ali i ostalih zemalja. Takođe sam kroz ovaj program upoznala nekoliko devojaka sa kojima je život u Nemačkoj još lepši. Mnoge gradove u Nemačkoj smo zajedno proputovale i slavile praznike zajedno. Kako sa prolećem dolazi sunce, tako i nama dolaze nova putovanja, od kojih je sledeće u Berlin. Ovo je jedan test za svakog ko želi neku promenu u svom životu, ali je takođe i najbolji način da se nauči nemački jezik i upozna njihova kultura i običaji.

Nekada je potrebno i učestvovati, ne samo posmatrati…”

Ukoliko želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Njemačkom, prijavite se klikom na dugme  PRIJAVI SE