Jednostavno je predivno

Jednostavno je predivno

Jednostavno je predivno

Iz naljepše njemačke regije Sjeverne Rajne-Vestfalije, svoje utiske iz grada Bilefelda prenosi Samra, učesnica projekta “Upoznajmo Njemačku”:

“Samo što sam završila fakultet socijalne pedagogije, pružila mi se ova divna prilika da upoznam novu državu, nove ljude i iskusim nešto novo, kao i da radim sa djecom, što mi je životna želja.

Jednog dana, tako, ugledah podatke o organizaciji koja mi sve ovo pruža i upustih se u pustolovinu. Poznanici su mi govorili da će u početku biti teško, ali čim sam došla u Njemačku, shvatila sam da neće biti tako. Nije bilo nimalo teško, već jako zanimljivo. Nakon četiri mjeseca, puna toplih osmijeha, zajedničkih trenutaka, pomaganja i razumijevanja, mogu da kažem da su postali moja nova porodica. Najljepši dio su, naravno, djeca, koja su me tako lijepo prihvatila i kojima nedostajem kada odem na kurs njemačkog jezika. Pitaju gdje sam, kada se vraćam i zašto moram da idem na taj kurs umjesto da se igram s njima pred spavanje.

U takvim trenucima mi bude drago što sam radoznala osoba i što sam se odlučila za ovu kulturnu razmjenu.

Pozivam sve koji žele iskusiti nešto lijepo, upoznati nove ljude i okolinu, koji vole učiti i putovati, da se uključe u ovu kulturnu razmjenu. Vjerujte, bićete srećni.

Mnogo divnih ljudi sam upoznala i na kursu njemačkog jezika. Pred novogodišnje praznike, centar ovog divnog grada Bilefelda je odisao velikom srećom, a sva tradicija njemačkog naroda se sjedinila na jednom mjestu. Jednostavno predivno.

Ukoliko želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Njemačkom, prijavite se klikom na dugme  PRIJAVI SE