Održana još jedna u nizu edukacija Centra za pravnu edukaciju

Održana još jedna u nizu edukacija Centra za pravnu edukaciju

Održana još jedna u nizu edukacija Centra za pravnu edukaciju

„Pokrećem svoj biznis, kako da ga registrujem – S.P. ili D.O.O. ?“ naziv je edukacije u organizaciji Centra za pravnu edukaciju, koja je održana dana 7.11.2017. godine, u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj u Banjaluci.

Centar za pravnu edukaciju je osnovan u junu ove godine u okviru Centra za afirmaciju i razvoj. Centar je nastao kao izraz volje mladih pravnika i studenata prava da građane kroz interesantno i praktično predavanje edukuju o pravima koja imaju, i da ih usmijere kako na najbolji mogući način da ih zaštite.

Predavač na ovoj edukaciji bila je Tijana Milačić, advokatski pripravnik u Advokatskoj firmi Sajić, koja nam je kroz svoje zanimljivo predavanje dala odgovore o načinu registrovanja biznisa. Na ovoj edukaciji smo naučili koji oblici privredne djelatnosti postoje, koje su to njihove prednosti i mane. Tijana nas je uputila u postupak podnošenje prijave za registraciju biznisa, i na koji način prijavu da popunimo. Saznali smo, takodje, koja nam je dokumentacija potrebna da bismo registrovail biznis. Dobili smo informaciju i o tome na koji način može doći do prestanka privredne djelatnosti. Tokom edukacije, nisu pružani konkretni pravni savjeti, niti pravna pomoć u konkretnim predmetima, već je izlaganje bilo isključivo edukativnog karaktera, temeljeno na normativnim rješenjima i praksi.

O samom postignuću Centra za pravnu edukaciju svjedoče sve četiri dosadašnje edukacije koje su se uspješno održale u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj i koje su probudile veliku zainteresovanost kod građana. Centar za pravnu edukaciju nastavlja dalje istim tempom, sa novim zanimljivim sadržajem.

Najavu budućih edukacija pratite na našoj internet stranici kao i na društvenim mrežama: facebook, instagram i twitter.