Slijedite svoje snove

Slijedite svoje snove

Slijedite svoje snove

U nastavku saznajte više o provinciji Guangdong od učesnice projekta Kulturne razmjene sa Kinom, Milene:

Putovanje od više hiljada kilometara započinje jednim jedinim korakom – odlukom da sledite svoje snove. Tako je pre par meseci započelo moje putovanje u Kinu.

Kinezi su beskrajno gostoprimljivi, uočavam dosta sličnosti sa našim narodom. Posebno su ljubazni prema strancima, tako da gde god da krenete nećete proći neopaženo. Što je mene jako iznenadilo jeste da mi imamo i dosta sličnih običaja kao oni. Mada su oni nenormalno sujeverni.

Hrana. U Guangdong provinciji je, može se reći, i najbitnija stvar. Stanovnici ove provincije su u stanju da voze i preko 2h samo da bi došli do restorana gde su čuli da se služi dobra hrana. Iako ih bije glas da jedu sve sem aviona i stolova, ne mogu da se složim sa time, pošto je hrana u Kini po meni najbolja stvar ikada! A to me je najviše brinulo.

Porodica je predivna, jako su moderni i otvoreni. Od samog početka se osećam kao član porodice, devojčica je jako pametna i zabavna. Dok sam sa majkom postala dobra drugarica.

Foshan je lep i razvijen grad, poznat po keramici i namestaju. Časove jezika sam pohađala u Guangzhou, koji mi se jos više dopada. Obišla sam još i Hong Kong, Makao, Hope Island (Zhuhai), Unutrašnju Mongoliju. Kada uporedim krajnji sever i jug zemlje, mogu da kažem da su to totalno dva različita sveta. Ustvari, sama Kina je jedan ceo svet za sebe.

Nakon isteka programa, rešila sam da još malo putujem po Kini, pa se tako spremam za put u Peking.

 

Sasvim sam sigurna da ne postoje reči koje mogu da opišu koliko sam zavolela ovu zemlju, i isto tako sam sigurna da ću joj se još mnogo puta vraćati.

Prijavi se i ti!  PRIJAVI SE