Više nego što sam očekivala

Više nego što sam očekivala

Više nego što sam očekivala

U nastavku prenosimo utiske učesnice projekta “Upoznajmo Njemačku”, Nataše. Da biste osjetili duh Njemačke i doživjeli nevjerovatno bogato iskustvo, ne morate da boravite u velikom gradu. Iz, po njenim riječima “bajkovitog”, sela Nordenbeck javlja nam se Nataša.

Nataši je prvi put da odlazi u nepoznatu zemlju i priznaje kako je imala veliku tremu. Postavljala je sebi mnogo pitanja: “Da li će biti onako kako je zamišljala? Da li će se razočarati? Da li je troje djece mnogo i da li je uopšte izabrala pravu porodicu? Međutim, po dolasku u pokrajinu Hesen, u samo srce Njemačke, Nataša je pronašla i više nego što je očekivala. “Porodica živi u bajkovitom selu Nordenbeck, u jednom istorijskom dvorcu. Imaju troje divne djece, s kojima se često igram u pijesku, berem cvijeće i ljuljam na ljuljašci. Često svi zajedno pravimo ručak u bašti. Uvijek se dešava nešto novo”, kaže Nataša i dodaje: “Porodica ima dugačku istoriju, tako da, uvijek naučim nešto novo”.

Pored vremena koje provodi sa porodicom, Nataša nađe vrijeme za druženje sa mještanima njenog i susjednog sela, u kojima se, po njenim riječima “uvijek nešto dešava”.

Pred Natašom je još mnogo nezaboravnih mjeseci i poručuje: “Preporučila bih svakome da se prijavi za ovaj program. Smatram da je ovo jedno neverovatno iskustvo i da svako treba da ga isproba”

Ukoliko želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Njemačkom, prijavite se klikom na dugme  PRIJAVI SE