Ispitajte svoje granice i mogućnosti

Ispitajte svoje granice i mogućnosti

Ispitajte svoje granice i mogućnosti

Prenosimo utiske učesnike projekta “Upoznajmo Njemačku”, Milane.

“Već devet mjeseci, moj dom je najveća njemačka luka i jedna od omiljenih turističkih destinacija Njemačke – Hamburg. Iako sam se već navikla na život u ovom lijepom gradu, često mi nanovo zapadne za oko njegova veličina i mnogo zelenila. To je grad koji ti nudi mnogo mogućnosti.

Živim u porodici sa troje djece i sa njima nikada nije dosadno. Svako dijete je posebno na svoj način, a moj osnovni zadatak je da ih kroz igru i svakodnevnu komunikaciju pomalo učim engleski jezik. Pored toga, redovno idem na kurs njemačkog jezika i postižem zavidne rezultate. Moram priznati da sam otišla sa osnovnim znanjem njemačkog jezika, ali sam dosta napredovala i trenutno pohađam B2 nivo i jako sam zadovoljna.

Dio svog slobodnog vremena iskoristila za druženja sa kandidatima u istom programu, na kojima sam imala mogućnost da se upoznam sa mnogo ljudi iz različitih zemalja. To mi proširuje vidike i uvijek se trudim da nešto novo naučim i primjenim na sebi.

Preda mnom je još tri mjeseca u Njemačkoj. Mogu da kažem da sam istinski srećna što sam bila učesnica ovog programa, jer sam mnogo toga novog iskusila i sklopila mnoga prijateljstva od kojih će neka sigurno ostati za cijeli život. Toplo preporučujem ovaj program svima koji žele da napreduju sa jezikom ili da i sami ispitaju svoje granice i mogućnosti.

Ukoliko želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Njemačkom možete se prijaviti klikom na dugme PRIJAVI SE