Shenzen je prelep!

Shenzen je prelep!

Shenzen je prelep!

Ovaj put vam donosimo kratku priču jednog od muških kandidata koji je učesnik projekta Pohod na Istok od marta mjeseca ove godine. Njegova avantura je započela u Šangaju i nastavlja se dalje u Šenženu. U nastavku, Admir nam piše:

“Pre svega Shenzhen je prelep – pun zelenila, palmi, okružen planinama i morem. I lepo je disati čistiji vazduh posle Shanghai.“

Sa porodicom ima lijep odnos, i odlično su se složili već od samog početka: “Porodica je predivna, ulažu velik trud da bih se osećao prijatno i k’o kod svoje kuće. Dočekali su me sa buketom cveća i prva 3 dana sam proveo sa njima obilazeći Shenzhen. Za vreme Dragon boat festivala su mi pokazali sve tradicije i ispričali stare kineske legende.”

Dječak ima svega 5 godina i on uživa u radu s njim. Kaže kako ga često zeza, ali smatra da mu je to odličan trening za pedagoške vještine. Admir inače poznaje ponešto kineskog tako da sa dječakom kojeg čuva uspjeva da vježba i jezik, jer nema bolje vježbe kineskog nego sa djecom kroz njihov jednostavan vokabular.

U ocu je pronašao dobrog prijatelja, za veoma kratko vrijeme: “Tata me je veoma prijatno iznenadio svojim znanjem o istoriji Jugoslavije, čak i našeg fudbala .”  Prijatelje je takođe stekao zahvaljujući okupljanjima koje organizuje agencija u Šenženu gdje se trude da svi kandidati iz tog mjesta upoznaju jedni druge i da zajedno provode slobodno vrijeme.

Admirovo putovanje traje još minimalno 3 mjeseca i sigurni smo da tu neće stati. I vi možete promjeniti svoj život na isti način – iskusite čari istoka, pronađite nove prijatelje i ostvarite neke nove kontakte – prijavite se na naš projekat.

Prijavi se i ti!  PRIJAVI SE