5 prednosti online nastave

5 prednosti online nastave

5 prednosti online nastave

Iako u našem okruženju predstavlja nešto sasvim novo, online nastava ima svoje prednosti u odnosu na nastavu u klasičnoj učionici. Razvoj tehnologije je doveo do toga da svako iz svog doma može da prati časove i usavršava svoje znanje. Naravno, ovakav vid nastave odgovara većini, pa samim tim ako niste sasvim sigurni koje su to prednosti online nastave, pogledajte naše zaključke:

Štedite vrijeme
Samim tim što učite iz svoje sobe i što ne morate žuriti na čas te na povratak kući je dovoljan argument da postanete ljubitelji online nastave. Osjetićete da imate više vremena za sebe i za druge obaveze, što je svakako veliki plus.

Osjećate se opuštenije
Ukoliko ste sramežljivi, mnogo lakši će vam biti ovaj tip nastave jer ne morate direktno da gledate u nekoga kada razgovarate. Radi internet konekcije i održavanja veze, učenici i profesori često ugase svoje kamere, što je dodatno olakšavajuće.

Profesor je uvijek dostupan
Konstantna podrška predavača je jako bitna, a ona je maksimalna kada je u pitanju online nastava. Uvijek se možete obratiti svom profesoru ukoliko vam nešto nije jasno ili ako imate pitanja, poteškoće i probleme pri usvajanju gradiva.

Materijali su stalno dostupni
Ne trebate da brinete ako propustite neki čas., materijali će vam uvijek biti dostupni. Ipak, bilo bi poželjno da iskoristite to što online nastava zaista štedi mnogo vremena i da u skladu sa tim korigujete ostale obaveze da ne biste propuštali časove.

Osim učenja jezika, učite i kako koristiti određene aplikacije
Kao što smo već rekli, online nastava je još uvijek poprilično nova stvar u našoj okolini. Ako se upustite u ovu zanimljivu avanturu vidjećete da nećete naučiti samo jezik (ili koji god kurs da pohađate) nego i korištenje online platformi i aplikacija koje ćete koristiti tokom nastave, što će cjelokupno doprijeniti vašem razvoju vještina i računarske pismenosti.