Kako da napišete CV i motivaciono pismo – besplatna edukacija u Banjaluci

Kako da napišete CV i motivaciono pismo – besplatna edukacija u Banjaluci

Kako da napišete CV i motivaciono pismo – besplatna edukacija u Banjaluci

Da li Vam pisanje CV-ja i motivacionog pisma predstavlja problem? Možda sa druge strane imate CV, ali niste sigurni da li Vas on na pravi način predstavlja? Kako ga napisati i prilagoditi različitim svrhama? Kako napisati motivaciono pismo koje će oduševiti predstavnike kompanija? Koje su to sitnice i detalji na koje morate obratiti pažnju?

Kvalitetno kreiran CV, kao pisani oblik lične promocije, razlog je zašto ćete biti odabrani na konkursu za određeni posao ili pri prijavi na željeni fakultet. Svrha CV-a je predstavljanje vas kroz stečene kompetencije i lične kvalitete, u najboljem svjetlu, a na koncizan i lijepo struktuiran način.

Međutim, nekada CV nije dovoljan.

Poslodavci često traže (a obrazovne institucije gotovo uvijek) da im u nekoliko pasusa napišete zašto želite to nešto za šta se prijavljujete. Ukoliko zaista želite da baš vi budete njihov izbor, vaše motivaciono pismo treba da bude originalno, da odražava  karakter i da onome ko čita ponudi baš one informacije koje bi želio da pročita.

Naučićete:

  • na koji način da najbolje predstavite sebe i svoje iskustvo poslodavcu ili dr. instituciji kroz adekvatnu biografiju (CV),
  • šta je to Europass CV i za šta ga (ne) koristiti,
  • riješićete se zabluda kada je u pitanju izgled (i sadržaj) savršenog CV-a,
  • koja je struktura i očekivani sadržaj motivacionog pisma i šta možete da učinite da ga poslodavac izdvoji od mase ostalih

Gdje i kada:

  • utorak, 31. oktobar u 17.00 
  • prostorije Centra za afirmaciju i razvoj u Banjaluci (stari zanatski centar na 3. spratu) 

Trajanje : 60 minuta

Važna napomena: 

Rezervišite mjesto tako što ćete ispuniti online formular u nastavku. Poslije toga dobićete na mejl potvrdu da ste se uspješno prijavili, tako da OBAVEZNO provjerite inbox mejla.

    Ime i prezime (obavezno)

    Godište (obavezno)

    E-mail (obavezno)

    Telefon (obavezno)

    Grad (obavezno)

    Koji fakultet i smer ste završili ili studirate? (obavezno)

    Kako ste saznali za ovaj oglas? (obavezno)

    Vaša primarna motivacija za prijavu (obavezno)