Učite engleski u Ujedinjenom Kraljevstvu

Učite engleski u Ujedinjenom Kraljevstvu

Učite engleski u Ujedinjenom Kraljevstvu

UK je najpopularnija svjetska destinacija za učenje engleskog jezika. Najbolji način da poboljšate sve četiri jezičke  vještine za kratko vrijeme je da budete okruženi njime. UK je veoma uzbudljivo mjesto za život i učenje gdje možete iskusiti različite kulture i steći nove prijatelje dok učite i koristite engleski svakodnevno.

Časove engleskog trenutno možete pohađati u:

  • Oxford-u,
  • London-u,
  • Cambridge-u,
  • St. Andrews-u,
  • ili Ascot-u.

Kursevi opšteg engleskog jezika

Kursevi opšteg engleskog ili kako ih još nazivamo klasični kursevi se održavaju od 15 do 30 sati na sedmičnom nivou a intenzitet nastave određujete sami. Prilagođeni su akademskom engleskom te nakon pohađanja jednog ovakvog kursa vrlo jednostavno možete da se pripremate za bilo koji od međunarodno priznatih ispita engleskog jezika. Možete birati kurs koji biste pohađali od A1 do C1 nivoa, te u svaki od paketa kurseva su uključene i ekskurzije i putovanja.

Kursevi poslovnog engleskog

Da biste pohađali ovakav tip kursa potrebno je da imate B2 do C1 nivo znanja engleskog jezika, a u upisni rokovi su na proljeće i ljeto. Na kursu boravite od 2 do 10 sedmica, a nastavu možete slušati od 15 do 40 sati na sedmičnom nivou.

Priprema za međunarodno priznate ispite engleskog jezika

U UK možete da pohađate takođe i časove pripremne nastave za IELTS ispite kao i za bilo koji Kembridž ispit (od KET do Proficiency). Kursevi traju od 2 do 12 sedmica u zavisnosti od nivoa koji pohađate, a na sedmičnom nivou možete da slušate 15 do 20 sati nastave.

Stipendije

Neke od ljetnjih škola poput one u Oksfordu nude stipendije za studente koji su pokazali dobar uspjeh u školi/na fakultetu. Uslov za apliciranje na programe stipendiranja je da imate između 17 i 19 godina, da možete da učestvujete u programu 10 sedmica, te da ste iskazali odličan uspjeh i znanje tokom školovanja. Naredni krug prijava je otvoren od 25.3. do 1.6.2018. godine.

Smještaj

Kao i u drugim državama opcije za smještaj su šarolike te tako možete da boravite u kući, stanu, da djelite sobu, da budete u host porodici ili smješteni na kampusu škole. Naravno, pored toga, ukoliko želite smještaj u privatnom aranžmanu i to je moguće.

Za sve dodatne informacije ili posebne upite molimo vas da popunite formular u nastavku.

    Ime i prezime (obavezno)

    Godište (obavezno)

    E-mail (obavezno)

    Kontakt telefon (obavezno)

    Mjesto stanovanja (grad, država) (obavezno)

    Zanimanje (obavezno)

    Jezik (obavezno)

    Nivo poznavanja (obavezno)
    A1A2B1B2C1

    Vaša poruka (nije obavezno)