Zašto je rod prepreka za pol? Diskriminacija kao stil života!

Zašto je rod prepreka za pol? Diskriminacija kao stil života!

Zašto je rod prepreka za pol? Diskriminacija kao stil života!

Svjedoci smo vremena u kom je diskriminacija na bilo kojoj osnovi ne samo stvar na koju smo navikli, već i svojevrsni ,,must have”. Biti muškarac je sintagma koja je izugibla smisao. Produkt neznanja. Šta je rod, a šta je pol? Zašto konstantno brkamo ta dva pojma? Nista valjda prestali da čitate? Nastavimo.

Kako je sama tema prilagođena adolescentskom uzrastu, to će i predavači biti godinama bliski učesnicima. Filip i Vanja, obojica studenti, obojica sa iskustvom u radu sa mladima na ovu temu. Oni će pokušati da vam predstave ovaj problem iz 2 različita ugla:

  • teorijski, u kom će biti predstavljeni pravni okviri rodne diskriminacije,
  • i praktični, u kom će se govoriti o konkretnim situacijma i mogućim rješenjima.

Biće riječi o normama Evropske unije i Ujedinjenih nacija, kao i o domaćim zakonima koji regulišu ovaj društveni odnos. Uz sve to, čekaju nas i studije slučajeva koje treba da ispitamo, kao i druge zanimljivosti.

Dođite na radionicu gdje ćemo zajedno ,,pročešljati” sve nedoumice i analizirati problematične situacije. Nismo sami. Razvijmo svijest o ovom problemu i budimo promjena!

Ne ustručavajte da se prijavite. Možda baš vi sutra budete taj ili ta, nepoželjni i odbačeni. Neće vam biti svejedno, a poželjećete pomoć, samo što ćete sada znati kako i koga pozvati.

Prijavite se na predavanje koje će se održati u četvrtak, 28. septembra u 18:30h u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj!
Predavanje je besplatno i broj mjesta je ograničen.
Trajanje predavanja je 70 minuta.

Napomena: Na predavanju se neće davati konkretni pravni savjeti, niti pružati pravna pomoć u konkretnim predmetima, već je predavanje isključivo edukativnog karaktera, temeljeno na normativnim rješenjima i praksi.

Prijave su otvorene do 26.9.2017. u 18.30 časova ili do popune mjesta.

Vidimo se!

    Ime i prezime (obavezno)

    Godište (obavezno)

    E-mail (obavezno)

    Kontakt telefon (obavezno)

    Grad (obavezno)

    Fakultet i smjer (obavezno)